EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic Chinese Simplified

WAT IS NONI?

Noni Vrucht
In de laatste decennia zijn er veel mensen op de één of andere manier met Noni (Morinda Citrofolia L.) in aanraking gekomen. Velen beweren er de heilzame werking ervan te ervaren, terwijl weer anderen het er niet mee eens zijn.
Tegenwoordige gebruikers van Noni kregen via vrienden of familieleden te horen over hun ervaringen bij het gebruik van Noni en hoe het hun gezondheid ten goede heeft gebracht, vooral het veelvuldig effect hiervan.
Het doel van deze website is om zoveel mogelijk informatie van gebruikers te verzamelen over hun positieve als negatieve ervaringen met Noni. En het uitwisselen van informatie over dit wonderbaarlijk geschenk van de natuur, de Noni vrucht.
Wat is Noni?
Noni is een vrucht van de Morinda Citrofolia (wetenschappelijk naam).Het is geen medicijn. De rijpe vrucht heeft de grootte van een aardappel met een gele kleur die overgaat in wit bij volle rijpheid. De vrucht heeft een bittere smaak en de reuk is minder aangenaam. Noni wordt in het algemeen gebruikt als voedingssupplement en heeft vele voordelen voor de gezondheid. Duizenden mensen over de hele wereld zijn het bewijs van de heilzame werking van de Noni vrucht.
Andere benamingen: Noni, Nonu, Nono
Wetenschappelijke naam: Morinda Citrifolia L.
Oorsprong en geografische herkomst:
Peru, Panama, voornamelijk in de provincie Bocas Del Torro, Cólon en San Blas.
Buiten Peru:
In het algemeen de Antillen, Azië, Centraal Amerika, Oceanie inclusief Australië. De Noni plant groeit het best in het wild.
Groeivorm en Economisch belang:
Groeit in het wild en wordt ook commercieel gecultiveerd.
Omschrijving:
De Noni plant groeit het best in het wild en in het algemeen langs de kust. De Noni plant kan een hoogte bereiken van tussen de 3 en 5 meter. De boom geeft het hele jaar door vruchten en de bloem is wit van kleur. De vrucht heeft een doorsnee van tussen de 7 en 12 cm. en is geel tot wit en het vruchtvlees is bruin en dik.
Gebruik:
De vrucht is zeer bekend in Panama en andere landen en vanwege zijn heilzame eigenschappen voor de gezondheid.
Analyses hebben aangetoond dat het zeer rijk is aan de basiselementen voor de menselijke voeding zoals:
* Vezels
* Proteïnen
* IJzer
* Vitamine C
* Calcium
* Zink
Tegenwoordig wordt het in verschillende vormen voor voeding gebruikt zoals: Sap, tabletten, capsules en thee en ook als kompres voor het sneller helen van operatiewonden.

No hay comentarios:

Publicar un comentario